De wandeling Rahier
Boven langs het dal van de Lienne - ca. 5 km.
paragraafscheiding

Kaart van de wandelomgeving

aanrader

Het vertrekpunt

Camping Les Salins aan de N645 te Rahier. Parkeerruimte is er ruim voldoende.

Dichtst bijgelegen snelweg: A26 - Afslag 47 Stoumont of 48 Werbemont.

aanrader

Het parcours

Het grootste deel van de wandeling voert je over onverharde veld- en boswegen. in het begin moet je een behoorlijk steile helling nemen. Alleen bij het verlaten van de camping en het laatste stukje naar de camping terug loop je op over een asfaltweg.

aanrader

De zwaarte

De wandeling is niet gezien de afstand, maar vanwege het behoorlijk stijging in het begin voor de wat meer geoefende wandelaar.

De wandeling is geschikt voor honden.


aanrader

Routebeschrijving

Omgeving Rahier

Omgeving Rahier.Omgeving Rahier

Omgeving Rahier.  1. Je verlaat de camping Les Salins en slaat gelijk linksaf de N645 in. Na een paar honderd meter steek je via een brug de Lienne over.
  2. Iets verder (ca. 100 meter na de brug - vlak bij kilometerpaal 5) sla je links een moeilijk zichtbaar paadje in (de eerste 20 meter kunnen overwoekerd zijn). Dit pad maakt gelijk een bocht naar rechts en meteen begin je aan een stevige klim.
  3. Iets verderop passeer je in een bocht naar links een heel klein grotje. Hierna volgt een stevig stijgend stuk. Bijna bovenaan maakt het pad een bocht naar links. Je blijft het pad (nog steeds stijgend) volgen tot je aan een T-splitsing komt bij de bosrand.
  4. Hier sla je links af en begint nu iets te dalen. Je blijft dit pad volgen en negeert zijpaden.
  5. Op een gegeven moment passeer je een slagboom. Verboden toegang eigenlijk, maar negeer dit verbod en vervolg je weg.
  6. Je blijft steeds op dit pad dat een grote langzame bocht naar rechts maakt (eigenlijk met die Lienne mee die onzichtbaar diep onder je stroomt aan de linkerkant). Langzaam afdalend kom je op een gegeven moment uit bij een open stuk en zie de links voor je een huis.
  7. Je kunt de Lienne nu al horen stromen. Loop richting huis, maar laat het links liggen. Je komt nu bij de Lienne. Steek die over. Hoe je dat doet mag je zelf bepalen!
  8. Even later kom je weer uit bij de N645. Die sla je links in.
  9. Na een paar honderd meter kom je weer aan bij camping Les Salins.