De wandeling Nadrin
Door de bossen van het Ros Beiaard ca. 17,5 km.
paragraafscheiding

Kaart van de wandelomgeving

aanrader

Het vertrekpunt

De kerk van Grandmenil, Grandrue 17. De parkeerplaats van de kerk heeft genoeg parkeergelegenheid.

Dichtst bijgelegen snelweg: A26 - Afslag 49 Manhay.

aanrader

Het parcours

Het eerste deel van de wandeling loop je voornamelijk over halfverharde wegen en boswegen. Het tweede gedeelte loop je veel over rustige landweggetjes, halfverharde wegen en boswegen.

aanrader

De zwaarte

De wandeling is voor iedereen die goed ter been is en een redelijke conditie heeft goed te doen.

De wandeling is geschikt voor honden.aanrader

Routebeschrijving

Onderweg naar grandmenil

Onderweg naar Grandmenil.De typische waalse huizenstijl, vlak bij de kerk van Grandmenil

De typische waalse huizenstijl, vlak bij de kerk van Grandmenil. 1. Met je rug naar de kerk staande sla je R.A. en sla je de tweede verharde weg naar links in.
 2. Iets verder steek je de voorrangsweg (N806) over. Na zo'n 100 meter maakt de weg een bocht naar rechts: ga hier L.A. en volg de (plaatselijke) route die is aangegeven met een rood ruitje.
 3. Op een kruispunt van vier halfverharde wegen wandel je rechtdoor en sla je daarna de eerste weg L.A. in (een veldweg) (1).
 4. De veldweg komt uit op een breder pad. Sla hier R.A. en volg de rood/witte tekens van de GR (Grand Randonnée).
 5. Je blijft alsmaar rechtdoor lopen en op 'V-splitsingen' hou je links aan. Volg de GR-tekens tot de eerste huizen van Petite Hoursinne. Op het kruispunt sla je R.A. (tussen huisnrs. 10 en 11 door) (2).
 6. Volg deze weg en wandel in de laatste bocht mee naar rechts. Je steekt dan via een betonnen 'bruggetje' het riviertje de Hoursinne over en je slaat gelijk L.A....
 7. ...en gelijk alweer L.A..
 8. Het pad dat je nu alsmaar blijft volgen loopt min of meer parallel aan de Hoursinne. Bij de tweede driesprong houd je links aan. (de plaatselijke routes 10 en 14)
 9. Je blijft steeds parallel aan de Hoursinne lopen tot aan de N806. Hier sla je L.A. en volg je heel even de N806.
 10. Bij de eerste gelegenheid sla je R.A. en wandel je de stijgende weg naar Mormont in. (3)
 11. Je draait mee met de bocht naar links en je passeert de kerk aan de achterzijde. Je wandelt rechtdoor en neemt op de splitsing de Rue Haute.
 12. Je volgt verder de plaatselijke route 11 en je houdt steeds links aan. Bijna aan het eind ga je bij een bankje een doodlopende weg in.
 13. Een eind verderop ga je bij een huisje met '2 molentjes' en een bordje 'Propriété Privé' L.A. een smal pad in (4) en verlaat je de plaatselijke route 11.
 14. Dit bospad blijf je alsmaar rechtdoor volgen. Aan het eind sla je R.A..(5)
 15. Je wandelt nu parallel aan de N806 richting Grandmenil. Blijf rechtdoor lopen. Uiteindelijk gaat het pad over in een verharde weg en aan het eind hiervan zie je de kerk, je vertrekpunt, weer voor je liggen.